Vaša povpraševanje je prazno!

Povpraševanje služi kot osnova za pripravo ponudbe. Naši strokovnjaki vsako vaše naročilo predhodno pregledajo. Na podlagi vašega povpraševanja vam pripravimo optimalno ponudbo.
01/750-85-10

Pišite nam

Imate vprašanje ali komentar?

Izpolnite obrazec ali nam pišite. Naši strokovni sodelavci vam bodo z veseljem v pomoč.

Pišite nam

Kontakt

PS, d.o.o., Logatec
Kalce 30b
1370 Logatec

Zemljevid

E-naslov: ps-log@ps-log.si
Tel: 01 750 85 10
Fax: 01 750 85 29

Članki

Frekvenčni pretvorniki in servo pogoni v različnih aplikacijah

Ventilatorji - Dozirne polnilnice - Drobilci - Dvigala

  • Ventilator

Za regulacijo hitrosti vrtenja priporočamo uporabo  Unidrive M200 frekvenčnih pretvornikov. Unidrive M200 med drugim nudi rešitve regulacije z uporabo PID zanke (nadzor pretoka, tlaka, temperature), možnostjo programiranja vgrajenega PLC-ja in pestro izbiro komunikacij (Profibus, Profinet, Ethernet..)

 

  • Dozirna polnilnica

Poznamo več tipov polnilnic suhega materiala, ki se uporabljajo v industriji, z namenom, da hitro in natančno razdelijo točno količino materiala. Z naraščanjem stroškov materiala, je nastala potreba po natančnem doziranju, da se izognemo izgubam. Za kontrolo polnjenja  uporabljamo namenske tehnice in razdelane profile polnjenja.

Za natančno doziranje priporočamo uporabo servo pogonov: servo motorji FM v kombinaciji z servo regulatori Digitax ali Unidrive M700.

  • Drobilci

Funkcija drobilca je drobljenje večjih kosov v manjše. Največji problem pri drobilcih je zagon, saj je za zagon delno napolnjenega drobilca potreben visok navor. Zato je pomembna pravilna nastavitev regulatorja za čim bolj optimalno delovanje in zmanjšanje možnosti okvare. Delovanje drobilca je potrebno uskladiti z obremenjenostjo le tega (PID zanka).

Drobilci se praviloma nahajajo v zahtevnih okoljih, kar zahteva robustne in zanesljive regulatorje.

Priporočamo uporabo regulatorja Unidrive M200.

 

  • Dvigala

Dvigala se uporabljajo za dvigovanje in spuščanje bremen. Za dvigala se uporabljajo namenski frekvenčni pretvorniki Unidrive E200 in E300, katerih funkcije so posebej prilagojene za enostavno optimizacijo. Za preprostejša dvigala se lahko uporabi tudi Unidrive M200, M300, M400, M600 ali M700(odvisno od aplikacije).

Z uporabo Unidrive pretvornikov, lahko na enostaven način zamenjamo stare pogone na dvigalih in še vedno obdržimo obstoječi star sistem delovanja.

Kadar pa jih uporabimo na novih dvigalih, pa dosežemo maksimalno zanesljivost v vseh režimih delovanja: premikanje, dvigovanje, spuščanje in ustavljanje, izničimo težavo stalnega zaviranja in obrabo zavore na motorju. Uporablja se mehko zaustavljanje motorja preko regulatorja, zavore pa se uporabljajo samo kot parkirne. Prednost regulatorjev Unidrive je univerzalnost in enostavna uporaba.

Frekvenčni pretvorniki in servo pogoni v različnih aplikacijah

Zastopništva