Vaša povpraševanje je prazno!

Povpraševanje služi kot osnova za pripravo ponudbe. Naši strokovnjaki vsako vaše naročilo predhodno pregledajo. Na podlagi vašega povpraševanja vam pripravimo optimalno ponudbo.
01/750-85-10

Pišite nam

Imate vprašanje ali komentar?

Izpolnite obrazec ali nam pišite. Naši strokovni sodelavci vam bodo z veseljem v pomoč.

Pišite nam

Kontakt

PS, d.o.o., Logatec
Kalce 30b
1370 Logatec

Zemljevid

E-naslov: ps-log@ps-log.si
Tel: 01 750 85 10
Fax: 01 750 85 29

Članki

Mapp SafeOPTION

Sedaj je mogoče – upravljanje varnostnih režimov na panelu (HMI)

Današnji stroji in naprave vedno bolj zahtevajo posebne režime za naloge, kot so varno nastavljanje, čiščenje in odpravljanje težav. Za izbiro teh režimov je potrebno uporabljati posebne preklopnike na ključ, ki so priključeni na varnostni modul, oziroma varnostni PLK.

Integracija izbire varnostnega režima v panel stroja (Human Machine Interface), sedaj nudi rešitev, ki je bolj efektivna in bolj elegantna

Način varnostnega režima stroja se izbira na zaslonu panela (HMI), z uporabo pred programiranih in certificiranih gradnikov

 

Operaterji in serviserji strojev uporabljajo različne varnostne režime za nastavljanje, testiranje ali odpravljanje napak sistemov. Da lahko to počnejo morajo odpreti varnostna vrata ali pokrove, ne da bi pri tem takoj ustavili delovanje strojev. Edini način, da lahko to dosežemo, je izklop določenih varnostnih funkcij. Dostop do vklopa teh varnostnih režimov delovanja je izključno omejen na posebej usposobljene operaterje.

Do sedaj je bila omejitev uporabe posebnih varnostnih režimov izvedena le s preklopniki na ključ. Večje linije imajo lahko več varnostnih režimov delovanja. Določeni operaterji imajo dostop do določenih varnostnih režimov. To lahko

 

Integracija varnostnih funkcij v panel (HMI)

Veliko bolj elegantna rešitev je integracija izbire varnostnega režima stroja v aplikacijo panela. Do sedaj ni bilo produkta na tržišču, ki bi omogočal tako rešitev. Z mapp SafeOPTION, je B&R končno uspel implementirati varnostni vhod preko HMI aplikacije, brez potrebe po uporabi posebne varnostne strojne opreme

 

Upravljanje varnostnih režimov preko uporabniškega vmesnika je neodvisna od strojne opreme. Uporabnik lahko izbira ali B&R Automation Panel ustreza njegovim potrebam.

 

Certificirano in odobreno

mapp SafeOPTION je sestavljen iz gradnika za izbiro režima, ki ga uporabimo v HMI aplikaciji in potrebnih varnostnih funkcij, za uporabo v varnostni aplikaciji. Vsi ti elementi so certificirani in potrjeni za uporabo v varnostnih aplikacijah.

mapp Technology paket poskrbi, da se gradnik za izbiro varnostnega režima avtomatsko poveže z sistemom za upravljanje z uporabniki. Programer mora potem samo še povezati režime delovanja s tekstovnimi objekti gradnika in definirati pravila uporabnikov v sistemu upravljanja z uporabniki. Operater stroja se za upravljanje režimov lahko prijavi z geslom, RFID značko ali prstnim odtisom.

Enostavno upravljanje

Rezultat je enostavna rešitev upravljanja z dostopi do stroja ali linije, vključno s posebnimi varnostnimi režimi. Potrebe po preklopnikih na ključ ni več, brez kakršnih koli kompromisov glede varnosti.  mapp Technology ponuja tudi opcijo beleženja in arhiviranja vsakršnih sprememb režima, z natančnim časom in identifikacijo uporabnika.

Dan danes ne moremo tudi zanemariti želje uporabnikov po modernem dizajnu strojev, kjer postajajo preklopniki na ključ nezaželen element. B&R je ta problem rešil na eleganten način, z integracijo upravljanja varnostnih režimov v panel (HMI).    

Varnostna aplikacija se izvaja na varnostnem PLK-ju, ki ravno tako kontrolira izvajanje HMI gradnika, za upravljanje z varnostnimi režimi

 

mapp Technology

mapp paket je sestavljen iz modularnih blokov programske kode, ki so namenjeni upravljanju osnovnih funkcij stroja. Programerji lahko implementirajo sistem za upravljanje z uporabniki, alarmi ali celo upravljanje pozicijskih osi, z samo nekaj kliki. Na mesto zgubljanja energije in časa na teh osnovnih, ponavljajočih nalogah, se lahko fokusirajo na implementiranje procesa stroja.

mapp komponente so vedno povezane med seboj in si tudi avtomatsko izmenjujejo podatke med seboj. Na primer, komponenta za beleženje sprememb in komponenta za upravljanje z uporabniki delujeta skupaj, zato, da beležita in arhivirata kdo, kaj in kdaj je karkoli spremenil v sistemu, ne da bi bilo potrebno programerju napisati eno vrstico kode. Seveda sedaj lahko sledimo tudi spremembam varnostnih režimov stroja, z uporabo mapp SafeOPTION.

 

B&R je uveljavljeno svetovno podjetje, s poslovalnicami v kar 75 državah in s preko 3000 zaposlenimi. Podjetje daje velik poudarek inovacijam in razvoju. Njihova vizija je biti vodilni tehnološki inovator, na področju avtomatizacije.

Podjetje se ukvarja z razvojem in izdelavo opreme za avtomatizacijo v vseh branžah proizvodne in procesne industrije. Ponuja celotno paleto izdelkov, ki so potrebni za izvedbo projekta avtomatizacije: krmilnike, modularne V/I enote, module za omrežja ter področna vodila, servo regulatorje, frekvenčne pretvornike, varnostne module, servo in koračne motorje, planetne reduktorje, industrijske računalnike, panele, panelne računalnike, napajalnike in več.

 

 

 

Mapp SafeOPTION

Zastopništva