Vaša povpraševanje je prazno!

Povpraševanje služi kot osnova za pripravo ponudbe. Naši strokovnjaki vsako vaše naročilo predhodno pregledajo. Na podlagi vašega povpraševanja vam pripravimo optimalno ponudbo.
01/750-85-10

Pišite nam

Imate vprašanje ali komentar?

Izpolnite obrazec ali nam pišite. Naši strokovni sodelavci vam bodo z veseljem v pomoč.

Pišite nam

Kontakt

PS, d.o.o., Logatec
Kalce 30b
1370 Logatec

Zemljevid

E-naslov: ps-log@ps-log.si
Tel: 01 750 85 10
Fax: 01 750 85 29

Video - Naprava za avtomatično testiranje zavornih ploščic koles

Zavorne ploščice so eden bistvenih sestavnih delov zavornega sistema, pri čemer morajo zadostiti potrebam po zavorni moči in življenjski dobi glede na pričakovano aplikacijo. Poleg omenjenih splošnih zahtev, so tu še dodatne, ki so veliki meri odvisne od področja uporabe. Na področju kolesarstva je pomembno, kakšno zavorno moč dobimo že pri prvih zaviranjih oz., kolikšno je popuščanje zavorne moči pri visokih temperaturah. Da bi lahko ovrednotili zgoraj omenjene parametre, je bilo potrebno razviti napravo, ki omogoča simulacijo realnih pogojev in postavitev merilnih.

Kupec je s to napravo dobil namensko izdelano napravo, ki mu omogoča razvoj in testiranje novih materialov in kontrolo materialov v redni proizvodnji.

V prispevku je predstavljen razvoj naprave za avtomatično testiranje zavornih ploščic za kolesa, ki smo jo razvili za podjetje Sinter d.o.o.. Povod za razvoj takšne naprave je vstop na nov tržni segment s specifičnimi zahtevami, ki jih z obstoječo testno napravo ne morejo zagotoviti. Glavni namen dinamometra je razvoj novih frikcijskih materialov ter optimizacija obstoječih z ozirom na zahteve in pričakovanja trga.Zavorne ploščice so eden bistvenih sestavnih delov zavornega sistema, pri čemer morajo zadostiti potrebam po zavorni moči in življenjski dobi glede na pričakovano aplikacijo. Poleg omenjenih splošnih zahtev, so tu še dodatne, ki so veliki meri odvisne od področja uporabe. Na področju kolesarstva je pomembno, kakšno zavorno moč dobimo že pri prvih zaviranjih oz., kolikšno je popuščanje zavorne moči pri visokih temperaturah.Da bi lahko ovrednotili zgoraj omenjene parametre, je bilo potrebno razviti napravo, ki omogoča simulacijo realnih pogojev, postavitev merilnih sekvenc ter merjenje signalov senzorike (tlak, sila na ročici, sila pri zaviranju, temperatura).Opisana je izbira krmilnika in merilnih komponent, ki omogočajo izpolnjevanje opisanih zahtev, zagotavljajo varnost delovanja naprave in specifika izvedbe programskega dela projekta. Opisan je način zajemanja in zapisovanja podatkov, ter analiza posnetih podatkov. V prispevku so opisane izkušnje pridobljene pri realizaciji projekta.

Podrobnejše informacije.

 

Zastopništva