Vaša povpraševanje je prazno!

Povpraševanje služi kot osnova za pripravo ponudbe. Naši strokovnjaki vsako vaše naročilo predhodno pregledajo. Na podlagi vašega povpraševanja vam pripravimo optimalno ponudbo.
01/750-85-10

Pišite nam

Imate vprašanje ali komentar?

Izpolnite obrazec ali nam pišite. Naši strokovni sodelavci vam bodo z veseljem v pomoč.

Pišite nam

Kontakt

PS, d.o.o., Logatec
Kalce 30b
1370 Logatec

Zemljevid

E-naslov: ps-log@ps-log.si
Tel: 01 750 85 10
Fax: 01 750 85 29

Zamenjava 110 kW frekvenčnega regulatorja

V podjetju Cinkarna Celje so se odločili za zamenjavo starega frekvenčnega regulatorja z novim, saj bi bilo popravilo starega dotrajanega dražje in dolgotrajnejše. Frekvenčni regulator poganja 112kW vektorski motor na ekstrudorju. Posebnost starega regulatorja je vodno hlajenje, ki ga je bilo zaradi majhnosti omare potrebno nadomestiti z novim.

Najprej smo demontirali star regulator in vso pripadajočo opremo(filter, zagonsko vezje in vodno hlajenje). Temu je sledila mehanska in elektro montaža novega frekvenčnega regulatorja Unidrive M701 z vhodnim filtrom. Hladilni sistem smo namestili na vrh omare in uporabili hladno vodo iz obstoječega sistema. Povezali smo tudi vse kontrolne signale med frekvenčnikom in krmilnim delom in sicer: 4x digitalni izhod, 3x digitalni vhod, 1x analogni vhod in 2x analogni izhod. Po končani vezavi je sledilo zaganjanje in optimiranje vektorskega motorja. Ko so bili motorski parametri optimalno nastavljeni smo začeli z zaganjanjem stroja preko upravljalnega panela. Na frekvenčnem regulatorju je bilo potrebno ustrezno nastaviti funkcije digitalnih in analognih vhodov in izhodov, da je krmilni del začel delovati kot s starim regulatorjem. Stranko smo tudi naučili kako spreminjati parametre na frekvenčniku, kar nam je kasneje prišlo prav, saj smo preko telefona spremenili še nekaj parametrov. Uredili smo jim tudi načrt, kjer smo staro elektro shemo nadomestili z novo za Unidrive M701. Stroj zdaj zopet obratuje brez nepotrebnih izpadov, za kar je zaslužna naša PS servisna ekipa.

Zastopništva