Vaša povpraševanje je prazno!

Povpraševanje služi kot osnova za pripravo ponudbe. Naši strokovnjaki vsako vaše naročilo predhodno pregledajo. Na podlagi vašega povpraševanja vam pripravimo optimalno ponudbo.
01/750-85-10

Pišite nam

Imate vprašanje ali komentar?

Izpolnite obrazec ali nam pišite. Naši strokovni sodelavci vam bodo z veseljem v pomoč.

Pišite nam

Kontakt

PS, d.o.o., Logatec
Kalce 30b
1370 Logatec

Zemljevid

E-naslov: ps-log@ps-log.si
Tel: 01 750 85 10
Fax: 01 750 85 29

V tej rubriki si boste lahko ogledali zanimive projekte, ki smo jih naredili in dobili koristne informacije iz področja avtomatizacije. Poizkusili vam bomo čim bolje predstaviti projekte, ter jih tudi podprti z tehničnimi podatki.

Stroj je bil razvit za podjetje Signaco d.o.o., za potrebe krivljenja aluminijastih profilov za obode različnih prometnih znakov, z drugačnimi krivilnimi valji pa je primeren za krivljenje tudi drugačnih aluminijastih profilov. Pomik profila in krivljenje profila je izvedeno s servo pogoni.

 

Uporaba servo pogonov zagotavlja ponovljivo delovanje in končni izdelek v ozkih tolerancah.
Na stroju je tudi prebijalna enota, ki lahko izdela preboje na poljubnih mestih.
Krmiljenje stroja je izvedeno preko krmilnega računalnika, za posluževanje stroja je uporabljen 10'' zaslon, občutljiv na dotik. V programski maski se vpisuje vse potrebne parametra procesa krivljenja. Vsi vnosi so v milimetrih (resolucija 0,1 mm) in stopinjah (resolucija 0,1 °). Omogočeno je shranjevanje receptov – programov za različne programe krivljenja.

 

Predstavitev izdelanih projektov na področju avtomatizacije.

Vabljeni k ogledu!

Predstavitev postavitve robotske celice in avtomatizacije strege ulitkov, ki smo jo izvedli za našo stranko.

Vabljeni k ogledu. 

 

Na forumu smo skupaj s podjetjem Sinter, d.o.o. predstavili Napravo za testiranje zavornih ploščic, ki smo jo razvili za njihove potrebe.


V prispevku je bil predstavljen razvoj naprave za avtomatično testiranje zavornih ploščic za kolesa. Povod za razvoj takšne naprave je vstop na nov tržni segment s specifičnimi zahtevami, ki jih z obstoječo testno napravo ne moremo zagotoviti. Glavni namen dinamometra je razvoj novih frikcijskih materialov ter optimizacija obstoječih z ozirom na zahteve in pričakovanja trga.Zavorne ploščice so eden bistvenih sestavnih delov zavornega sistema, pri čemer morajo zadostiti potrebam po zavorni moči in življenjski dobi glede na pričakovano aplikacijo. Poleg omenjenih splošnih zahtev, so tu še dodatne, ki so veliki meri odvisne od področja uporabe. Na področju kolesarstva je pomembno, kakšno zavorno moč dobimo že pri prvih zaviranjih oz., kolikšno je popuščanje zavorne moči pri visokih temperaturah.Da bi lahko ovrednotili zgoraj omenjene parametre, je bilo potrebno razviti napravo, ki omogoča simulacijo realnih pogojev, postavitev merilnih sekvenc ter merjenje signalov senzorike (tlak, sila na ročici, sila pri zaviranju, temperatura).Opisana je izbira krmilnika in merilnih komponent, ki omogočajo izpolnjevanje opisanih zahtev, zagotavljajo varnost delovanja naprave in specifika izvedbe programskega dela projekta. Opisan je način zajemanja in zapisovanja podatkov, ter analiza posnetih podatkov. V prispevku so opisane izkušnje pridobljene pri realizaciji projekta.

Podrobnejše informacije.

 

Predstavitveni video nekaterih zanimivih projektov, ki smo jih naredili na področja avtomatizacije si lahko ogledate tukaj.

 

Dvoosni mehanizem SCARA je bil zasnovan in izdelan v Laboratoriju za robotiko (FERI), za potrebe pedagoškega procesa.  Omenjeni sistem se uporablja pri predmetih s področja robotike kot učilo pri študiju kinematike robotskih mehanizmov in dinamike elektromotornih pogonov.

Dva stroja za štiri barvni tampotisk.

Avtomatska linija za skladanje pločevinaste kritine na paleto.

Manipulator za vlaganje rondel v stiskalnico. Cikel stiskalnice je 4 sekunde. Manipulator mora prej kot v štirih sekundah odložiti rondelo v stiskalnico in pripraviti novo rondelo.

Stroj je namenjen avtomatskemu navijanju bimetalov.

Prenosna omarica za pogon otroške vlečnice. Hitrost vlečnice se regulira s frekvenčnim regulatorjem.

Stroj je namenjen rezanju cevi iz spužve, ki pride iz ekstrudorja. Cev prihaja z veliko hitrostjo. Stroj reže spužvo na nastavljeno dolžino, ne da bi se cev med rezom ustavljala. Stroj je sposoben odrezati do 8 kosov na sekundo.

Varilni avtomat za krožno varjenje lamel na osovino.

Stroj je namenjen nanašanju lepila na vrata. Vrata so sestavljena iz več plasti. Na vsako plast je potrebno nanesti lepilo. Transporter pelje ploščo pod mostom na katerem je 120 šob za nanašanje lepila. Šobe se vklapljajo po skupinah. Intenzivnost nanosa se regulira s proporcionalnim ventilom. Pozicijo plošče se meri s inkrementalnim dajalnikom.

Predelava žage GABIANNI za razrez ivernih plošč.

V okviru EUREKA programa smo uspeli skupaj z nemškimi partnerji in Fakulteto za strojništvo v Ljubljani prijaviti projekt APOMAT, v okviru katerega se razvija nov sistem za skladiščenje in izdajo zdravil v lekarnah.

Ker je naša osnovna dejavnost prav mehatronika, smo močno vključeni v različne aktivnosti na tem področju.

Za proizvajalca jamborov VEPLAS iz Velenja smo izdelali stroj za izdelavo karbonskih jamborov za surfe.

Za proizvodnjo IMP KLIMA Godovič smo sodelovali pri razvoju linije za dolžinski razrez in prebijanje profilov.

Za potrebe ELAN Begunje smo predelali 9 strojev za krivljenje robnikov za smuči, kasneje pa še en nov stroj za ELAN-ovo tovarno v Brnci, Avstrija.

Že pred leti smo sodelovali z podjetjem TERMO (Knauf Insulation d.d.) Škofja Loka pri razvoju nove leteče žage za razrez kamene volne. Leteča žaga za razrez se nahaja v liniji za izdelavo kamene volne. To je eden najpomembnejših strojev v liniji saj zagotavlja mersko ustreznost izdelanih izolacijskih plošč. Do sedaj smo izdelali že 10 takšnih žag.

Za naročnika ETA d.o.o iz Cerknega smo v sodelovanju s Fakulteto za strojništvo - Laboratorijem za strego, montažo in pnevmatiko -  LASIM izvedli obnovo robotske celice skupaj s krivilnim strojem za krivljenje kontaktov.

Za podjetje Livar d.d. smo izdelali del elektro del projekta za zalaganja kupolke. Zahteve so bile po prevozu materiala s transportnim vozičkom do dvigala, nato dvig s dvigalom do višine kupolke, premik nad kupolko in obratno. Transportni voziček se je ustavljal na štirih pozicijah. Na vsaki poziciji se v saržirno posodo vsuje material. Ko pride do dvigala, dvigalo avtomatsko zapre posodo jo dvigne in premakne do kupolke, kjer vsebino saržirne posode iztrese v kupolko. Nato se proces ponovi v obratni smeri.

Robotski manipulator s teach-in načinom programiranja. Upravljamo in programiramo ga z ročno konzolo, ki ima ekran občutljiv na dotik. Za krmiljenje je uporabljen štiriosni pozicijski kontroler Trio MC206X. Pogon robota je izveden z motorji Reliance CoolMuscle, ki imajo integrirano močnostno elektroniko, mikrokrmilnik in magnetni inkrementalni merilni sistem. Robota je mogoče povezati z inteligentno kamero, ki mu doda funkcionalnost robotskega vida.

CNC troosni frezalni stroj V227 je namenjen za hitro obdelavo notranje konture na odlitku iz litine ZAMAK. Stroj je delovna postaja na transferni liniji za izdelavo nosilca ključavnic na volanskem drogu osebnih avtomobilov Ford. Orodje za obdelavo je namensko profilno frezalo, čas obdelave je 7 s. Geometrija obdelave je definirana s parametri. Za nastavitve tehnoloških parametrov in diagnostiko stroja je uporabljen HMI touch panel ESA.

Stroj je namenjen navijanju tuljav. Ima vrtljivo mizo s štirimi postajami. 1. Postaja vstavi izolacijo v jedro. 2. Postaja navije žico na jedro. 3. Postaja segreje izolacijo. 4. Postaja skrbi za izmet in štetje narejenih kosov.

Prenova krmilnega sistema stroja Raimann v podjetju Jelovica. Stroj je večlistna žaga namenjena vzdolžnemu razrezovanju desk. Dva lista žage in prislon je mogoče pozicionirati. Stroj pri podajanju nove deske izmeri njeno širino in nato avtomatično nastavi take širine rezov, da je razrez deske optimalen. Optimizacijske kriterije je mogoče spreminjati. Stroj je mogoče upravljati tudi ročno. Spremljanje procesa razreza in nastavljanje parametrov je mogoče preko upravljalnega panela z ekranom občutljivim na dotik na industrijskem PC računalniku.

Frekvenčni pretvorniki Unidrive SPM podjetja Control Techniques so modularni frekvenčni pretvorniki, kar pomeni, da s kombinacijo posameznih modulov dosegamo različne izhodne moči celotnega regulatorja.

9 strojev za plamenski razrez pločevine in kovinski plošč.

Za podjetje Brusilstvo Volk smo predelali več starejših brusilnik strojev. Po predelavi je mogoče na strojih poljubno oblikovati in poravnavati brusne plošče. Omogočeno je tako zarezno, kot tudi prehodno brušenje.

Stroj za skladnje motorčkov v zaboje z optično kontrolo odlagalnega mesta. Manipulator sklada v dva zaboja, izmenično brez ustavitve montažne linije.

3 osni rezkar za izdelavo nosilnih plošč in ločilnih obročev transformatorjev.

Prenova dvojne prirezovalne žage – zamenjava krmilnega sistema. Dvojna prirezovalna žaga je namenjena prirezovanju lesenih stranic. Nastavljati je mogoče pozicijo reza levega in desnega agragata. Na obeh agregatih je mogoče nastavljati kot rezanja okoli navpične osi (šrega) in kot rezanja okoli vodoravne osi. Na robu je na izbrani višini mogoče vrezati še utor. V sklopu dvojne prirezovalke je še podajalna enota za deske, ki lahko deluje v več različnih režimih.

Robotska celica za skladanje bovdenov v zaboje. Robot vzame po tri bovdene iz linije in jim med prenosom v zaboj nastavi tesnila na nastavljeno pozicijo.

New system for TBI with translation method at the Institute of Oncology - Predstavitev skupnega projekta z Onkološkim Inštitutom iz Ljubljane

55kW frekvenčni regulator skrbi za konstanten podtlak v sistemu odsesovanja. Uporabljen je PID regulator v frekvenčnem regulatorju CommanderSK. Uporabljena je bila merilna sonda, ki meri razliko v podtlaku v sistemu in zračnim tlakom v hali.

Merilna miza za merjenje točnosti zvarjenca.

Stružnica za brušenje gumjastih valjev. Z možnostjo izrezovanja utorov in izdelavo navojnic.

Stroj za razrez blokov stiropora z vročimi žicami. Omogoča avtomatično pozicioniranje žic. Pozicijski krmilnik Trio MC464 je povezan z nadzornim PC računalnikom preko Ethernet povezave, s PLC krmilnikom pa preko Profibus komunikacije.

Stroj za razrez blokov stiropora z vročimi žicami. Omogoča konturno rezanje, horizontalno in  vertikalno vzdolžno rezanje in vertikalno prečno rezanje. Omogoča avtomatično pozicioniranje žic na štirih enotah, na eni enoti je mogoče nastavljanje žic pod kotom. Vse štiri enote lahko delujejo hkrati. Pozicijski krmilnik Trio MC464 je povezan z nadzornim PC računalnikom preko Ethernet povezave, s PLC krmilnikom pa preko Profibus komunikacije.

Stroj za izdelavo stranskih profilov stiropornih plošč za izolacijo zgradb z vročimi žicami. Omogoča konturno rezanje profilov. Paralelno krmiljenje dveh enakih enot. Vsak stroj ima dva okvira z vzdolžnimi in prečnimi žicami, ki jih lahko vodimo v dveh oseh. Pozicijski krmilnik Trio MC464 je povezan z nadzornim PC računalnikom preko Ethernet povezave, s PLC krmilnikom pa preko Profibus komunikacije.

Stroj izvaja vezilne programe zapisane v Tajima formatu. Sinhronizirano z gibanjem igle premika okvir s tkanino. Hitrost vbodov igle prilagaja dolžini vbodov. Omogoča hitrosti do 950 vbodov v minuti. Stroj avtomatsko ali ročno izbira med devetimi nitmi. Stroj omogoča avtomatičen odrez niti. Stroj med vezenjem nadzira pretrganje niti.

Stroj je namenjen drobljenju odpadnega lesa. Več transportnih trakov zbira odpadni les in ga pripelje do drobilca.

Na obstoječem manipulatorju so bili zamenjani servo motorji z regulatorji. V servo regulatorjih se izvaja pozicioniranje in prepoznavanje komand, ki jih pošilja nadzorni PLK preko 20 digitalnih signalov.

Žaga za dolžinski razrez hlodov.

Delovna miza je namenjena sestavljanju dvižno drsnih in harmonika vrat. Zagotavlja kvaliitetno vpetje okvirja ali krila.

Oglejte si arhiv starejših projektov.

Zastopništva