Vaša povpraševanje je prazno!

Povpraševanje služi kot osnova za pripravo ponudbe. Naši strokovnjaki vsako vaše naročilo predhodno pregledajo. Na podlagi vašega povpraševanja vam pripravimo optimalno ponudbo.
01/750-85-10

Pišite nam

Imate vprašanje ali komentar?

Izpolnite obrazec ali nam pišite. Naši strokovni sodelavci vam bodo z veseljem v pomoč.

Pišite nam

Kontakt

PS, d.o.o., Logatec
Kalce 30b
1370 Logatec

Zemljevid

E-naslov: ps-log@ps-log.si
Tel: 01 750 85 10
Fax: 01 750 85 29

Članki

PLC kontrola z vgrajeno AMC kontrolo gibanja

Regulatorji podjetja Control Techniques so pogosto uporabljeni v sistemih kjer se za distribuirano kontrolo uporabljeni krmilniki različnih proizvajalcev. Njihova filozofija je, da se lahko na regulatorje povežemo s čimerkoli, zato so v ta namen razvili rešitev za PLC kontrolirano gibanje(PLC Controlled Motion). To je orodje, ki je za enkrat prilagojeno za Siemens in Allan-Bradley krmilnike in ga inštaliramo kot vtičnik v programsko opremo Control Techniques Connect.

Vmesnik omogoča uporabniku preprostejšo konfiguracijo delovanja in sicer:

-Izbira krmilnika(Siemens, Allan-Bradley)

-Način kontrole(hitrostno, pozicijsko)

-Vrsta stroja(transportni trak, linearno vodilo…)

Ko uporabnik nastavi osnovne nastavitve, se mu odprejo dodatne, kjer lahko konfigurira še motor, opcijske module(komunikacija, dodatni vhodi in izhodi…), vrsto enkoderja, vrsta mehanskega pogona, limitna stikala, kontrolo zavore, enote, komunikacijo in nuliranje.

 

Za delovanje kontrole gibanja preko PLC-ja imajo servo regulatorji Unidrive M70X in M750 standardno vgrajeno napredno kontrolo gibanja(AMC – Advanced Motion Control). Kaj nam omogoča AMC:

-opravila v realnem času

-250µs čas cikla

-generator profila gibanja

-hitrostna ali pozicijska referenca

-elektronski menjalnik(digitalno sledenje)

-interpolirani CAM(20 točk)

-funkcija iskanja izhodišča

-možnost konfiguracije preko tipkovnice ali pa programske opreme

 

AMC lahko uporabljate v kombinaciji z vsemi krmilniki, ki podpirajo enake komunikacijske protokole kot regulator, le da je postopek nastavitve nekoliko daljši kot za Siemens in Allan-Bradley. Primer nastavitve delovanja s Siemens krmilnikom in Profinet komunikacijo si lahko ogledate v videu, za več informacij pa smo vam na voljo.

 

PLC kontrola z vgrajeno AMC kontrolo gibanja

Zastopništva