Vaša povpraševanje je prazno!

Povpraševanje služi kot osnova za pripravo ponudbe. Naši strokovnjaki vsako vaše naročilo predhodno pregledajo. Na podlagi vašega povpraševanja vam pripravimo optimalno ponudbo.
01/750-85-10

Pišite nam

Imate vprašanje ali komentar?

Izpolnite obrazec ali nam pišite. Naši strokovni sodelavci vam bodo z veseljem v pomoč.

Pišite nam

Kontakt

PS, d.o.o., Logatec
Kalce 30b
1370 Logatec

Telefon
01/750-85-10

E-mail
info@ps-log.si

Zemljevid

Članki

Video - Robotska celica za strego dveh CNC strojev

Robotska celica je namenjena posluževanju grobega rezkanja na stroju (2x CNC), kjer se lahko rezkajo jekleni kosi v obliki kvadra različnih velikosti.

Zaščitno ogrodje je namenjeno preprečevanju dostopa v robotsko celico med delovanjem.

V robotski celici so predvidena 3 mesta za pozicioniranje euro palet. Vsako mesto ima svoj senzor za prisotnost palete.

Poravnalna postaja ima funkcijo gravitacijske drče. Z magnetnim robotskim prijemalom spustimo kos na poravnalno postajo. Kos se zaradi nagiba in ležajev enostavno postavi v kot, kjer je pravilno pozicioniran. Za prisotnost kosa imamo en induktivni senzor na plošči.

Odlagalna postaja je namenjen za odlaganje kosov po obdelavi. Velikost odlagalne postaje je enaka velikosti vpenjalnega magneta na CNC stroju.

Obračalna postaja je namenjena obračanju kosov po 1. obdelavi. Robot z magnetnim prijemalom odloži kos na vrhu, ga spusti, se obrne in ga prime spodaj. Obrnjen kos nese nazaj na magnetno vpenjalo na CNC stroju. Zaradi lažjega dosega z robotom obračalno postajo dvigujemo in spuščamo s pnevmatskim cilindrom.

Robot je privijačen na zvarjen podstavek. Na robotu je pritrjeno magnetno prijemalo. Na robotski roki je doza in ventilski otok za magnetna prijemala.

Robotsko prijemalo je vgrajeno na robot, preko C adapterja, opremljeno je z 4x magnetnimi prijemali in 1x paralelno prijemalo za podpore.

Vgrajena imamo tudi 2x induktivni senzor za prisotnost obdelovanca ter 2x laser senzor zagotavljanje pozicije obdelovanca.

 

Opis delovanja stroja

 V CNC stroj se z robotom oz. z prijemalom vstavi obdelovanec. Pozicijo obdelovanca ugotovimo z laserskim senzorjem na robotskem prijemalu. Obdelovanec se prvo pozicionira na magnetno prijemalo (poljubno količino odvisno od velikosti samega izdelka). V naslednjem koraku CNC stroj obdela eno stran obdelovanca, nato ga z prijemalom prenesemo na obračalno enoto koder obdelovanec preprimemo in ga odložimo na gravitacijsko enoto , da dobimo ustrezno pozicijo. Obdelovanec primemo in ga odložimo nazaj v CNC stroj na magnetno prijemalo , da obdelamo še nasprotno stran. Ko je kos obdelan, ga primemo in odložimo v primež, da kos hidravlično vpnemo, nato pa obdelamo zgornjo stanico. Ko je cikel končan , ga ponovno primemo on obrnemo, da obdelamo še nasprotno stran. Ko so obdelane vse štiri površine na kosu ga odložimo na paleto.

Glede na velikost obdelovanca se z robotskim prijemalom v CNC stroj ustavi ustrezne podpore. Imamo 9 podpor različnih višin. Glede na izbrano velikost obdelovanca, se izdela programe, v katerih je mogoča tudi opcija da vsak CNC stroj obdeluje različne velikosti obdelovanca, pri tem je potrebno zagotoviti tudi, da se ločeno odlagajo na palete.

 

Cilji in pridobitve nove naprave:

  • Z novim strojem je stranka zamenjala obstoječi stari stroj z novim.
  • Z novim strojem se je stranka znebila obstoječega sistema in ga posodobila z novejšim naprednejšim -robot.
  • Kapaciteta stroja se je povečala
  • Posluževanje celotne naprave preko osrednjega PLC krmilnika.
  • oprema za krmiljenje in pogon je od proizvajalca B&R (servo pogoni, frekvenčni pretvorniki, krmilni PLC, glavni posluževalni zaslon)
  • laserski senzor je od proizvajalca SICK
  • obdelavo slike zagotavlja industrijski računalnik proizvajalca SICK

Video - Robotska celica za strego dveh CNC strojev

Zastopništva

EU projekti