Vaša povpraševanje je prazno!

Povpraševanje služi kot osnova za pripravo ponudbe. Naši strokovnjaki vsako vaše naročilo predhodno pregledajo. Na podlagi vašega povpraševanja vam pripravimo optimalno ponudbo.
01/750-85-10

Pišite nam

Imate vprašanje ali komentar?

Izpolnite obrazec ali nam pišite. Naši strokovni sodelavci vam bodo z veseljem v pomoč.

Pišite nam

Kontakt

PS, d.o.o., Logatec
Kalce 30b
1370 Logatec

Telefon
01/750-85-10

E-mail
info@ps-log.si

Zemljevid

Merilne naprave

Zaradi robotske montaže proizvajalci avtomobilov zahtevajo 100% kontrolo vgradnih elementov. Poleg tega je pogosta zahteva po meritvah, kjer je izločen vpliv človeka na rezultate meritev. Seveda je potrebno tudi beleženje rezultatov meritev, kadar pa proizvodni proces to omogoča, je po potrebi zahtevana tudi direktna uvedba korekture na predhodnem postopku obdelave, da se zagotovi stabilnost procesa.

Vse to se lahko zagotovi z izvedbo merilne celice. Glede na stopnjo avtomatizacije je posluževanje lahko robotsko ali ročno.

Kupec se je z vgradnjo avtomatske merilne naprave izognil ročnim meritvam in s tem pridobil ponovljivost meritev, skladnost načina meritev s kupčevimi zahtevami, avtomatsko izdelavo spremnega dokumenta za vsak delovni nalog z vsemi meritvami in sprotno uvajanje korekcije glede na rezultate meritev.

 

Izdelali smo različne naprave za avtomatsko kontrolo:

 

  • Avtomatska naprava za 100% kontrolo premerov gredi

Na gredi se izmeri več premerov, meritev pa je izvedena z merilnimi sondami z resolucijo 0,0001 mm, proizvajalca METRO. Glede na rezultat meritve se gred zloži med dobre ali med slabe kose. Če se pri statistični obdelavi meritev ugotovi trend spremembe mer, se korektura lahko avtomatsko pošlje na brusilko.

Manipulacija na napravi je izvedena z robotom Fanuc LR Mate, za prijemanje je bilo izdelano posebno vakuumsko prijemalo. Krmiljenje celotne naprave je izvedeno s krmilnikom C70 proizvajalca B&R. Programska oprema na napravi skrbi za krmiljenje celotne naprave ter za vrednotenje in arhiviranje rezultatov meritev.

Kupec se je z vgradnjo avtomatske merilne naprave izognil ročnim meritvam in s tem pridobil ponovljivost meritev, skladnost načina meritev s kupčevimi zahtevami, avtomatsko izdelavo spremnega dokumenta za vsak delovni nalog z vsemi meritvami in sprotno uvajanje korekcije glede na rezultate meritev.

  • Avtomatska naprava za 100% kontrolo zvarjencev

Na zvarjencu je potrebno izmeriti več dimenzijskih in geometrijskih toleranc. Posluževanje naprave je ročno – operater vloži merjenec v merilno mesto in naprava s pomočjo merilnih sond METRO in drugih senzorjev preveri tolerance in tudi prisotnost ter položaj določenih delov zvarjenca. Na velikem zaslonu je prikazan zvarjenec z rezultati vseh meritev, vse meritve izven toleranc so operaterju dobro vidne. Industrijski PC proizvajalca B&R kontrolira, da se na zvarjence, ki ustrezajo tolerancam, vgravira serijska številka. Vsi rezultati meritev se beležijo v bazo meritev, kar omogoča sledljivost zvarjencev.

Avtomatska merilna naprava kupcu omogoča 100% kontrolo zvarjencev in s tem možno takojšnjo korekcijo na varilnem avtomatu, česar kontrola zvarjencev s 3D merilno napravo zaradi dolgotrajnega procesa ne omogoča. 

  • Naprava za avtomatično testiranje zavornih ploščic koles

Naprava za testiranje zavornih ploščic je namenjena predvsem testiranju materiala zavornih ploščic. Na napravi se izvajajo številne meritve: merjenje temperature na zavornem disku, merjenje zavorne sile in merjenje tlaka v hidravličnem zavornem sistemu.

Proizvajalec zavornih ploščic je s to napravo pridobil možnost takojšnjega testiranja zavornih materialov in s tem možnost hitrega prilagajanja razvoja, z vzorčno kontrolo redne proizvodnje pa tudi nadzor nad končnimi izdelki.

 

Zastopništva

EU projekti