Vaša povpraševanje je prazno!

Povpraševanje služi kot osnova za pripravo ponudbe. Naši strokovnjaki vsako vaše naročilo predhodno pregledajo. Na podlagi vašega povpraševanja vam pripravimo optimalno ponudbo.
01/750-85-10

Pišite nam

Imate vprašanje ali komentar?

Izpolnite obrazec ali nam pišite. Naši strokovni sodelavci vam bodo z veseljem v pomoč.

Pišite nam

Kontakt

PS, d.o.o., Logatec
Kalce 30b
1370 Logatec

Telefon
01/750-85-10

E-mail
info@ps-log.si

Zemljevid

Starejši projekti

 • Stroj za razrez blokov stiroporja z vročimi žicami. Omogoča konturno rezanje, horizontalno in  vertikalno vzdolžno rezanje in vertikalno prečno rezanje. Omogoča avtomatično pozicioniranje žic na štirih enotah, na eni enoti je mogoče nastavljanje žic pod kotom. Vse štiri enote lahko delujejo hkrati. Pozicijski krmilnik Trio MC464 je povezan z nadzornim PC računalnikom preko Ethernet povezave, s PLC krmilnikom pa preko Profibus komunikacije.
 • Za proizvodnjo IMP KLIMA Godovič smo sodelovali pri razvoju linije za dolžinski razrez in prebijanje profilov. Uporabljen je bil povsem nov princip obdelave in nov način krmiljenja.Poleg sodelovanja pri samem razvoju stroja smo za ta stroj izdelali elektro projekt, ožičili stroj, napisali programsko opremo in opravili zagon stroja v proizvodnji. Po istem principu smo za istega kupca predelali še en tak stroj.
 • Za potrebe ELAN Begunje smo predelali 9 strojev za krivljenje robnikov za smuči, kasneje pa še en nov stroj za ELAN-ovo tovarno v Brnci, Avstrija.Zaradi želje po uvedbi novega pristopa h krivljenju robnikov so nas iz firme ELAN povabili k razvoju. Delno na mehanski osnovi obstoječih strojev se je s sodelovanjem firme KOPT Bled izvedla prenova strojev. Naša naloga je bila izdelava novega koncepta posluževanja stroja, izdelava elektro projekta, ožičenje stroja, razvoj programske opreme. Veliko časa je bilo posvečenega testiranju in izboljševanju programske opreme.Dopolnili smo celotno linijo strojev in sicer s povezavo v mrežo, ki zagotavljal kupno arhiviranje programov in njihovo lansiranje, drugi del dodelave pa se tiče izboljšanja varnosti na teh strojih.
 • Robotski manipulator s teach-in načinom programiranja. Upravljamo in programiramo ga z ročno konzolo, ki ima ekran občutljiv na dotik. Za krmiljenje je uporabljen štiriosni pozicijski kontroler Trio MC206X. Pogon robota je izveden z motorji Reliance CoolMuscle, ki imajo integrirano močnostno elektroniko, mikrokrmilnik in magnetni inkrementalni merilni sistem. Robota je mogoče povezati z inteligentno kamero, ki mu doda funkcionalnost robotskega vida.
 • Dvoosni mehanizem SCARA je bil zasnovan in izdelan v Laboratoriju za robotiko (FERI).Konstrukcija mehanizma je tipa SCARA (Selective Compliant Assembly Robot Arm). Dvoosni mehanizem sestavljata dve rotacijski osi, povezani v  ravninsko robotsko roko. Vsak servomotor preko zobniškega prenosa poganja en člen mehanizma. Običajna izvedba je takšna, da je motor za pogon drugega člena nameščen v njegovem sklepu. Pri opisanem mehanizmu je pogon drugega člena izveden preko zobatega jermena, tako, da se pogonski motor nahaja na mirujočem delu mehanizma. Na ta način je bistveno zmanjšana masa gibajočih se delov in posledično so izboljšane dinamične lastnosti mehanizma.Za pogon mehanizma so uporabljeni enosmerni (DC) servomotorji s trajnimi magneti in rotorjem brez železnega jedra. Linearni servoregulatorji z regulacijo toka omogočajo vodenje motorjev po navoru. Kot merilnik hitrosti in položaja se uporabljajo prigrajeni inkrementalni dajalniki. Za položajno vodenje in programiranje gibov skrbi industrijski krmilnik gibanja, ki omogoča vodenje in programiranje v notranjih in tudi zunanjih (kartezičnih) koordinatah. Druga možnost je uporaba krmilnika gibanja DSP-2 v povezavi z Matlab/Simulink programskimi orodji.
 • Leteči nož: Stroj je namenjen rezanju cevi iz spužve, ki pride iz ekstrudorja. Cev prihaja z veliko hitrostjo. Stroj reže spužvo na nastavljeno dolžino, ne da bi se cev med rezom ustavljala. Stroj je sposoben odrezati do 8 kosov na sekundo.
 • 3 osni rezkar za izdelavo nosilnih plošč in ločilnih obročev transformatorjev.
 • Robotska celica za skladanje bovdenov v zaboje. Robot vzame po tri bovdene iz linije in jim med prenosom v zaboj nastavi tesnila na nastavljeno pozicijo.
 • Manipulator : Stroj za skladnje motorčkov v zaboje z optično kontrolo odlagalnega mesta. Manipulator sklada v dva zaboja, izmenično brez ustavitve montažne linije.
 • Drobilec lesa: Stroj je namenjen drobljenju odpadnega lesa. Več transportnih trakov zbira odpadni les in ga pripelje do drobilca. Funkcija stroja: avtomatsko krmiljenje transpornih trakov.
 • Stroj za izdelavo stranskih profilov stiropornih plošč za izolacijo zgradb z vročimi žicami. Omogoča konturno rezanje profilov. Paralelno krmiljenje dveh enakih enot. Vsak stroj ima dva okvira z vzdolžnimi in prečnimi žicami, ki jih lahko vodimo v dveh oseh. Pozicijski krmilnik Trio MC464 je povezan z nadzornim PC računalnikom preko Ethernet povezave, s PLC krmilnikom pa preko Profibus komunikacije.
 • Žaga za dolžinski razrez hlodov. Upravljanje naslona za pozicioniranje hloda na žagi:nuliranje naslona, ročni pomik naslona, avtomatsko nastavljanje naslona po programu, shranjevanje programov, računanje kubikaže.Izvedli smo: ožičenje stroja, program,  zagon in dokumentacijo.
 • Merilna miza za merjenje točnosti zvarjenca. Funkcije stroja: Upravljanje merilne mize, Nuliranje stroja, Avtomatsko merjenje kontrolnih točk,  Pošiljanje rezultatov meritve nadzornemu programu na PCju
 • Prenosna omarica za pogon otroške vlečnice. Hitrost vlečnice se regulira s frekvenčnim regulatorjem. Izvedli smo regulacijo hitrost vlečnice.
 • Manipulator za vlaganje rondel v stiskalnico. Cikel stiskalnice je 4 sekunde. Manipulator mora prej kot v štirih sekundah odložiti rondelo v stiskalnico in pripraviti novo rondelo.
 • CNC troosni frezalni stroj V227 je namenjen za hitro obdelavo notranje konture na odlitku iz litine ZAMAK. Stroj je delovna postaja na transferni liniji za izdelavo nosilca ključavnic na volanskem drogu osebnih avtomobilov Ford. Orodje za obdelavo je namensko profilno frezalo, čas obdelave je 7 s. Geometrija obdelave je definirana s parametri. Za nastavitve tehnoloških parametrov in diagnostiko stroja je uporabljen HMI touch panel ESA.
 • Avtomatska linija za skladanje pločevinaste kritine na paleto. Funkcije stroja: transport, obračanje in skladanje kritine.
 • Izdelanih 9 strojev za plamenski razrez pločevine in kovinski plošč.
 • Za podjetje Brusilstvo smo predelali več starejših brusilnih strojev. Po predelavi je mogoče na strojih poljubno oblikovati in poravnavati brusne plošče. Omogočeno je tako zarezno, kot tudi prehodno brušenje.
 • Regulacija odsesavanja: 55kW frekvenčni regulator skrbi za konstanten podtlak v sistemu odsesovanja. Uporabljen je PID regulator v frekvenčnem regulatorju CommanderSK. Uporabljena je bila merilna sonda, ki meri razliko v podtlaku v sistemu in zračnim tlakom v hali.
 • Dva stroja za štiri barvni tampotisk.
 • Stružnica za brušenje gumjastih valjev. Z možnostjo izrezovanja utorov in izdelavo navojnic
 • Stroj za avtomatsko navijanje bimetalov
 • Stroj za razrez blokov stiropora z vročimi žicami. Omogoča avtomatično pozicioniranje žic. Pozicijski krmilnik Trio MC464 je povezan z nadzornim PC računalnikom preko Ethernet povezave, s PLC krmilnikom pa preko Profibus komunikacije.
 • Razvoj montažne mize: Delovna miza je namenjena sestavljanju dvižno drsnih in harmonika vrat. Zagotavlja kvaliitetno vpetje okvirja ali krila
 • Za proizvajalca jamborov VEPLAS iz Velenja smo izdelali stroj za izdelavo karbonskih jamborov za surfe
 • Predelava žage GABIANNI za razrez ivernih plošč.
 • Varilni avtomat za krožno varjenje lamel na osovino...

Zastopništva

EU projekti