Vaša povpraševanje je prazno!

Povpraševanje služi kot osnova za pripravo ponudbe. Naši strokovnjaki vsako vaše naročilo predhodno pregledajo. Na podlagi vašega povpraševanja vam pripravimo optimalno ponudbo.
01/750-85-10

Pišite nam

Imate vprašanje ali komentar?

Izpolnite obrazec ali nam pišite. Naši strokovni sodelavci vam bodo z veseljem v pomoč.

Pišite nam

Kontakt

PS, d.o.o., Logatec
Kalce 30b
1370 Logatec

Telefon
01/750-85-10

E-mail
info@ps-log.si

Zemljevid

Video - Stroj za povrtavanje navojev

Stroj je posplošeno dvojni 3-osni CNC-vrtalnik za povrtavanje insertov ter enoji 2-osni pozicioner za kamero. Stroj je razdeljen na dva funkcijska segmenta. V prvem segmentu imamo sprejem borda iz predhodnega stroja ter ogrevanje borda na željeno temperaturo. V drugem segmentu naprave pa imamo vrtalni del v katerem se inserte, ki se nahajajo v bordih povrta na ustrezno globino. Za definiranje točnih pozicij insertov se uporablja termovizijska kamera.

Opis delovanja stroja

V stroj se preko tekočega traku pripelje bord v prvi segment naprave. Na parkirnem mestu se bord ogreje na željeno temperaturo. Nato se bord preko transportnega traku pomakne v notranjost drugega segmenta naprave. Na parkirni poziciji se bork preko pnevmatskih poravnal sredinsko centrira v center naprave. Dvoosni manipulator z termovizijsko kamero se pomakne nad bord in ga v področju insertov »poslika«. Sedaj ima naprave znane koordinate vloženih insertov. Tako se lahko nadaljuje CNC povrtavanje insertov. Istočasno oba 3 osna vrtalnika povrtata inserte. Ob vrtanju se izvaja tudi čiščenje izvrtine preko visokotlačnega izpiha ter odsesavanja odrezkov. Ko je vrtanje končano bord preko tekočega traku zapusti napravo.

Cilji in pridobitve nove naprave:

• Z novim strojem je stranka zamenjala obstoječi stari stroj z novim.

• Z novim strojem se je stranka znebila obstoječega sistema iskanja insertov preko rentgenske kamere. (Stroj ne potrebuje zaščite pred sevanjem, potrebni niso letni pregledi in certificiranje ter izobraževanje operaterjev. Ker ni zaščite pred sevanjem, je enostaven pregled nad delovanjem stroja, enostavno je tudi vzdrževanje…)

• Kapaciteta stroja 20s na bord

• Posluževanje celotne naprave preko osrednjega PLC krmilnika.

• oprema za krmiljenje in pogon je od proizvajalca B&R (servo pogoni, frekvenčni pretvorniki, krmilni PLC, glavni posluževalni zaslon)

• termovizijska kamera je od proizvajalca FLIR

• obdelavo slike zagotavlja industrijski računalnik proizvajalca SICK

Zastopništva

EU projekti