Vaša povpraševanje je prazno!

Povpraševanje služi kot osnova za pripravo ponudbe. Naši strokovnjaki vsako vaše naročilo predhodno pregledajo. Na podlagi vašega povpraševanja vam pripravimo optimalno ponudbo.
01/750-85-10

Pišite nam

Imate vprašanje ali komentar?

Izpolnite obrazec ali nam pišite. Naši strokovni sodelavci vam bodo z veseljem v pomoč.

Pišite nam

Kontakt

PS, d.o.o., Logatec
Kalce 30b
1370 Logatec

Telefon
01/750-85-10

E-mail
info@ps-log.si

Zemljevid

Video - Avtomatizacija kovanja vil

Robotska celica je namenjena posluževanju kovanja 4 rogelnih vil. Celica je namenjena manipulaciji obdelovanca (vile) iz ene na drugo operacijo. Operacija se začne s pobiranjem obdelovanca iz peči in končna z odlaganjem končnega izdelka na izhodni transportni voziček. Manipulacija obdelovanca med postajami je izvedena z robotom ter ustreznim prijemalom. Robotska celica je sestavljena iz več enot, ki izvajajo samostojne operacije:
• Manipulator za odvzem kosa iz indukcijske peči
• Poravnalna postaja 1
• Valjčna preša
• Vertikalna preša
• Poravnalna postaja 2
• Zaščitnao ogrodje robotske celice

Opis delovanja stroja
 Operater preko recepta izbere kateri obdelovanec bo delal. Preko panela izbere avtomatski način dela in zažene robotsko celico. Namenski manipulator odvzame obdelovanec iz peči (obdelovanec je vroč) in ga poravna na pozicijo za robotski odvzem. Robot s prijemalom pobere kos in ga nese na poravnalno postajo 1 (stiskanje krakov surovca). Po stiskanju ga prestavi na operacijo 2 (valjčna preša). Po izvedeni operaciji prešanja robot prestavi obdelovanec v vertikalno prešo. Po preoblikovanju na vertikalni preši se z dodatnim manipulatorjem na zadnji strani preše avtomatsko odstrani odvečni material. Na poravnalni postaji 2 je dodan avtomatski sistem za poravnavo zunanjih rogljev ter poravnava-kalibracija na končno velikost. Na koncu robot odloži izdelek na transportni voziček in ponovi postopek od začetka.

Cilji in pridobitve nove naprave:
• Prihranek pri številu delavcev pri kovanju. Namesto 3 delavcev, ki sedaj ročno opravljajo vse operacije kovanja bo delo opravil robot.
• Posluževanje celotne naprave preko osrednjega PLC krmilnika.


 

Zastopništva

EU projekti